14 sep

Pridanie hodnoty do vášho domu pomocou klimatizačnej jednotky

Či už predávate svoj dom alebo nie, kúpa novej klimatizačnej jednotky je najlepšou investíciou na zvýšenie jej hodnoty.

Zatiaľ čo veľa majiteľov investuje do iných nákladnejších projektov, aktualizácia domácich klimatizačných jednotiek je inteligentným krokom k zvýšeniu hodnoty vašej nehnuteľnosti a zároveň vám pomôže ušetriť na energii a peniazoch, keď v ňom žijete.

Výber klimatizačnej jednotky, ktorá zvyšuje hodnotu vášho domu

Mnoho odborníkov na nehnuteľnosti súhlasí s tým, že väčšina kupujúcich očakáva, že domáce klimatizačné jednotky budú pri kúpe nehnuteľnosti fungovať perfektne, takže na získanie záujmu môže byť nevyhnutná aktualizácia vašej klimatizačnej jednotky. Aby ste sa uistili, že ste si vybrali správnu klimatizačnú jednotku, ktorá zvýši hodnotu vášho domu, mali by ste zvážiť niekoľko dôležitých faktorov:

Správna veľkosť klimatizačnej jednotky

Jednou z prvých vecí, ktorú by ste mali brať do úvahy pri kúpe novej klimatizačnej jednotky pre váš domov, je jej veľkosť. Nájdite klimatizačnú jednotku, ktorá je dostatočná na umiestnenie štvorcových záberov vášho domu, aby bolo zaistené správne ochladenie každej časti vášho domu. Kúpa väčšej klimatizačnej jednotky bude stratou peňazí v nákladoch na energiu a vybavenie. Usadenie sa pre malé domáce klimatizačné jednotky bude naopak spôsobovať problémy s udržiavaním správnej teploty vo vašom objekte.

Keď sa rozhodnete pre správnu klimatizačnú jednotku, ktorá bude zakúpená pre váš dom, mali by ste tiež zvážiť dôležitosť správnej inštalácie. Tieto domáce klimatizačné jednotky si vyžadujú dôkladnú inštaláciu, aby správne a efektívne fungovali mnoho rokov. Aby ste to dosiahli, je lepšie nechať si novú klimatizačnú jednotku nainštalovať odborníkmi, aby ste predišli nákladným chybám, ktoré by mohli znížiť hodnotu vášho majetku. Len čo je všetko nainštalované, môžete si so svojou kvalitnou klimatizačnou jednotkou vychutnať chladnejší domov a zároveň vedieť, že po jeho uvedení do predaja môžete mať dobrú návratnosť.

14 aug

Je čas vymeniť klimatizáciu?

Po dlhom dni v práci prídete domov, zapnete klimatizáciu a pripravíte sa na pohodovú noc. Keď sa však usadíte v posteli, aby ste sa dobre vyspali, všimnete si, že s vašou klimatizáciou niečo nie je v poriadku, a hoci ste ju už mali niekoľkokrát zafixovanú, nie je to také efektívne ako kedysi, keď ste kupovali ono. Zaujíma vás, či potrebujete nový.

Znamenie, že potrebujete novú klimatizáciu

Vaša klimatizácia je jedným z najbežnejšie používaných zariadení vo vašej domácnosti, kde môžu byť v lete teploty horúce a vlhké. A ak máte svoju klimatizáciu už nejaký čas, tieto znaky vám možno hovoria, že je čas investovať do novej klimatizačnej jednotky:

Už to nie je také super ako predtým

Máte radi chladný vzduch, ktorý vychádza z vašej klimatizácie, ale ak už nie je dosť chladný, môže to znamenať, že má vaša jednotka nejaké problémy. Ak ste ho už vyskúšali vyčistiť alebo ste zavolali klimatizačnú službu, aby ste ju nechali opraviť, ale rovnaký problém sa stále vracia, mali by ste začať uvažovať o kúpe novej klimatizačnej jednotky.

Vaše účty za energie sú vyššie ako obvykle

Môžete si všimnúť, že účty za energie sa zvyšujú, aj keď je ich použitie rovnaké. Toto je jeden z najbežnejších znakov, ktoré je potrebné vymeniť, pretože už nefunguje efektívne. Po niekoľkých rokoch nemusí vaša jednotka fungovať tak dobre, najmä ak ste nedodržiavali správny servis a údržbu klimatizácie. Kúpa novej klimatizácie Brisbane vám pomôže nielen znížiť tieto účty, ale aj zvýšiť energetickú efektívnosť vášho domu.

Vo vašej klimatizácii sa začína hromadiť vlhkosť

Aj keď všetky klimatizačné jednotky do istej miery vytvárajú vlhkosť, príliš veľa z nich môže byť zdraviu škodlivé. Prítomnosť netesností a vlhkosti okolo jednotky môže byť znakom úniku chladiva, ktorý by mohol spôsobiť vážne zdravotné riziká pre vašu rodinu, ak sa stane živnou pôdou pre plesne. Práve vtedy potrebujete klimatizačnú službu, ktorá zabezpečí, že vaša klimatizačná jednotka Brisbane nebude obsahovať plesne.

18 júl

Dôvody, prečo potrebujete klimatizáciu na svojom pracovisku

Keď podnikáte, musíte investovať peniaze do vecí, ktoré priamo neprinášajú príjmy ani zisk. Klimatizácia vo vašej kancelárii je jedným z týchto výdavkov. Z tohto dôvodu by vás mohlo zaujímať, či je klimatizačný systém pre vašu kanceláriu dobrý alebo nie. Tu je päť dôvodov, ktoré vysvetľujú, prečo na vašom pracovisku potrebujete klimatizáciu.

Žiadne plytvanie pracovným časom

Mnoho nedávnych štúdií dokázalo, že prehriate pracovisko by mohlo vážne ovplyvniť produktivitu. Vo väčšine prípadov zamestnanci strácajú kvôli teplu minimálne jednu hodinu svojho pracovného času; v niektorých prípadoch môže byť toto číslo ešte vyššie. Zamestnanci sa tiež snažia vyhnúť práci, keď sú na svojom mieste, a tieto faktory ovplyvňujú vašu produktivitu. Klimatizačný systém vo vašej kancelárii môže znížiť plytvanie časom, a to je veľký dôvod, prečo ho mať.

Lepšie zdravie vašich zamestnancov

Pretože ste vlastníkom firmy, pohoda vašich zamestnancov by mala byť vašou prioritou číslo jeden. Ak majú vaši zamestnanci dobré zdravie, neberú si dovolenku a náklady na zdravotnú starostlivosť budú nižšie; preto z nich získate vyššiu produktivitu. Inštalácia klimatizácie v kancelárii môže znížiť teplotu, vytvoriť nepriaznivé podmienky pre rozmnožovanie choroboplodných zárodkov, zaistiť, aby sa vaši zamestnanci cítili lepšie, a pomôcť im zostať zdravými.

Vaši zákazníci sa cítia dobre

Keď budete mať na svojom pracovisku AC, nielen vaši zamestnanci sa budú cítiť dobre, ale aj vaši klienti. Môžete nechať svojich klientov alebo zákazníkov prísť do vašej kancelárie bez váhania. To zvyšuje šance na váš obchodný rast, pretože zákazníci často chcú navštíviť vašu kanceláriu predtým, ako vám zadajú objednávku. Vďaka pohodlnej kancelárii môžete urobiť lepší dojem a tiež mať lepší obchodný rast.

08 jún

Sprievodca pre klimatizáciu Gree

Spoločnosť Gree má rad spoľahlivých klimatizačných jednotiek, ktoré vyhovejú každému bytovému dizajnu a rozpočtu. Rovnako inteligentné klimatizačné technológie spoločnosti Gree zaisťujú maximálnu energetickú účinnosť, čistú kvalitu vzduchu a presnú reguláciu teploty. Okrem toho sú navrhnuté tak, aby fungovali s prirodzeným prúdením vzduchu a teplotným rozsahom vášho domu a vytvorili tak dokonalú klímu. Vďaka klimatizácii Gree si teda môžete byť istí, že váš domov bude pohodlný a príjemný po celý rok. Jednoducho použite tohto sprievodcu, ktorý vám pomôže pri rozhodovaní o kúpe ideálnej klimatizačnej jednotky pre váš domov.

Akú veľkosť potrebujem

Stručne povedané, výška stropu a plocha miestnosti určia kapacitu jednotky, ktorú potrebujete. Čím väčšia je miestnosť, tým väčšia je kapacita klimatizačnej jednotky. Potrebná veľkosť však môže mať vplyv aj na umiestnenie vašich okien a na sever alebo na západ.

Preto, ak je jednotka príliš malá, nebude taká efektívna alebo energeticky efektívna, pretože na efektívne chladenie alebo ohrev môže spotrebovať väčšie množstvo energie. Ak je jednotka príliš veľká, budete strácať veľa energie a peňazí na systém, ktorý sa neustále zastaví, pretože rýchlo dosiahne izbovú teplotu a vypne sa. Preto keď teplota v miestnosti klesne, znova sa naštartuje.

Na záver možno povedať, že univerzálna veľkosť sa nezmestí všetkým! Dôrazne sa odporúča, aby ste si na mieste dohodli bezplatné meranie a cenovú ponuku s jedným z našich obchodných konzultantov a nezískali cenovú ponuku bez záväzkov!

Potrebujem niečo do svojej spálne, ale nechcem, aby hlasný zvuk budil mňa alebo mojich susedov. Sú rozdelené systémy hlučné?

Ak je dôležitým faktorom vnútorný a vonkajší hluk, mali by ste si skontrolovať hladinu hluku. Klimatizácie Gree patria k najtichším na svete!

17 máj

Ako sa pripraviť na inštaláciu splitovej klimatizácie

Po zakúpení klimatizačnej jednotky je ďalšou najdôležitejšou vecou, ​​na ktorú sa musíte pripraviť, proces inštalácie rozdelenej klimatizácie.

Aj keď za inštaláciu klimatizácie s rozdeleným systémom budú zodpovední odborníci, stále musíte brať do úvahy niektoré dôležité faktory, aby ste maximalizovali výhody vašej jednotky a zabezpečili hladký priebeh procesu inštalácie rozdelenej klimatizácie.

Faktory, ktoré je potrebné vziať do úvahy pri inštalácii splitovej klimatizácie

Ako vlastník domu alebo firmy hráte dôležitú úlohu pri príprave vášho priestoru na inštaláciu rozdelenej klimatizácie začiarknutím týchto faktorov zo zoznamu.

Umiestnenie vnútorných a vonkajších jednotiek

Je dôležité sa rozhodnúť, kam umiestniť svoju vnútornú a vonkajšiu jednotku skôr, ako technici inštalácie rozdelenej klimatizácie dorazia k vám domov. Vnútorná jednotka by mala byť ideálne umiestnená tak, aby bolo možné vzduch distribuovať dôkladne a bez akýchkoľvek rušivých vplyvov.  Ak je rozdelená klimatizácia v spálni, je vhodné ju namontovať nad posteľ, aby sa dosiahol maximálny chladiaci efekt jednotky. Ak rozdelená klimatizácia smeruje nad okno, malo by byť k tomuto oknu symetrické, aby vyzeralo súdržne so zvyškom priestoru.

Pre vonkajšiu jednotku je najlepšie mať rozdelenú klimatizáciu nainštalovanú na otvorenom priestranstve, ako je terasa, kde môže vzduch voľne prúdiť cez kompresor a kondenzátor. Ak to nie je možné, vyberte si dostatočne pevnú vonkajšiu stenu, ktorá pevne drží vonkajšiu jednotku a stále umožňuje správne prúdenie vzduchu.

Hrúbka múru

Jednou z najdôležitejších vecí, ktoré je potrebné vziať do úvahy pred inštaláciou rozdelenej klimatizácie, je pevnosť steny, kde bude namontovaná. Pretože svoj dom poznáte viac ako technici, je najlepšie rozhodnúť sa pre stenu, ktorá je dostatočne pevná, aby pojala vašu vnútornú jednotku. Nikdy nerobte rozdelenú klimatizáciu na nerovné alebo falošné steny, aby ste predišli nehodám. Okrem bezpečnosti ušetríte aj zaplatenie ďalších nákladov na inštaláciu klimatizácie s rozdeleným systémom, ak sa tak stane hneď na prvýkrát.

Priestor medzi klimatizáciou a stenou

Počas inštalácie rozdelenej klimatizácie buďte opatrní v priestore medzi klimatizačnou jednotkou a stenou. V ideálnom prípade by mal byť okolo hornej a bočnej strany jednotky okolo minimálneho priestoru 15 centimetrov, aby sa uľahčilo správne prúdenie vzduchu. Rovnaký princíp by sa mal uplatňovať pri inštalácii splitovej klimatizácie vonkajšej jednotky.

Vzdialenosť medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou

Ak chcete maximalizovať chladiace schopnosti svojej klimatizačnej jednotky, musíte pri inštalácii rozdelenej klimatizácie vziať do úvahy správnu vzdialenosť medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou. Udržujte vzdialenosť medzi nimi čo najbližšie, aby ste uľahčili rýchlejší prietok chladiacej kvapaliny vašej jednotky. Vnútorná a vonkajšia jednotka by nemali byť od seba vzdialené viac ako 15 metrov, inak bude výrazne ovplyvnené chladenie.

10 apr

Bežné dôvody, prečo vaša klimatizácia nechladí váš dom

Klimatizácie sú úžasné prístroje. Ochladzujú okolie a odvádzajú vlhkosť zo vzduchu, vďaka čomu je prostredie veľmi pohodlné. Klimatizácia, ktorá nechladí správne, spôsobuje veľké nepohodlie.

Klimatizácia je uzavretý systém pozostávajúci z kondenzátora, potrubí chladiva a výparníka. Problém v ktoromkoľvek z nich môže spôsobiť nedostatočné chladenie.

Môže existovať niekoľko dôvodov, prečo je nedostatočný chladiaci efekt. Najbežnejšie príčiny sú uvedené nižšie:

Zanesené vzduchové filtre: Ak sú filtre na klimatizácii znečistené a zanesené, môžu zabrániť vstupu studeného vzduchu do miestnosti. Toto je jeden problém, ktorý môžete vyriešiť sami. Cítite prúdenie vzduchu na výstupe a ak máte pocit, že je menší ako obvykle, vyberte filtre a skontrolujte, či nie sú upchaté. Vyčistite ich a nainštalujte späť. Možno uvidíte nejaké zlepšenie.

Špinavá cievka kondenzátora: Ak sú cievky kondenzátora zanesené nečistotami a nečistotami, nemôže účinne vymieňať teplo s atmosférou. Kondenzátor je prieduchom pre teplo extrahované z vašej miestnosti. Ak je prirodzene upchatý, váš AC nebude účinne chladiť.

Znečistená špirála výparníka: Cievka výparníka je chladená a keď cez ňu prúdi vzduch, ochladí sa. Ak je táto špirála upchatá, klimatizácia nemôže odoberať teplo z vašej miestnosti. Pre požadovanú úroveň chladenia je rozhodujúce správne prúdenie vzduchu.

Nahromadenie ľadu je indikátorom zníženého prietoku vzduchu výparníkom. Teplota cievky klesne pod nulu a vlhkosť vo vzduchu kondenzuje a zmrzne. Prúdenie vzduchu sa ďalej znižuje v dôsledku hromadenia ľadu.

Menší tlak chladiaceho média: Plynný chladiaci prostriedok, ktorý cirkuluje vo vnútri klimatizačného systému, by mal mať primeraný tlak. Je to ako s tlakom v pneumatikách automobilov. Ak sa zníži alebo zvýši nad odporúčanú hranicu, klimatizácia nebude účinne chladiť.

25 mar

Aká je ideálna domáca teplota?

Už ste sa niekedy hádali s manželom alebo deťmi o teplote vášho domu? Možno by ste radi ochladili domácnosť, ale váš manžel tajne zvyšuje teplotu, keď sa nepozeráte.

Pri toľkých rôznych preferenciách je ťažké vyrovnať sa s teplotou, ktorá vyhovuje všetkým členom vašej rodiny. Nasledujúce pokyny vám pomôžu zvoliť nastavenie teploty, s ktorou môžete všetci žiť.

Ideálna teplota

Prajete si, aby pre každého vo vašej rodine existovalo jedno dokonalé nastavenie teploty. Bohužiaľ, každý človek bude mať iné teplotné preferencie. To závisí od mnohých rôznych faktorov vrátane pohlavia.

Ženy sa zvyčajne cítia chladnejšie ako muži. Môže to byť preto, že ženy si okolo svojich orgánov uchovávajú viac tepla. Môže to byť aj z dôvodu bežných zdravotných problémov, ako je napríklad nedostatočná funkcia štítnej žľazy.

Na udržanie príjemných teplôt pre všetkých členov rodiny udržiavajte v zime teploty medzi 20 ° C a 22 ° C. V lete môžete udržiavať svoj domov teplý až na 25 stupňov C. Tieto teploty by mali udržiavať váš domov pohodlný, ale neprídete o peniaze potrebné na kúrenie a chladenie.

Špeciálne opatrenia pre starších ľudí

Je dôležité udržiavať teplé domáce teploty, ak ste vy alebo niektorý z vašich členov rodiny starší. Je to preto, že starší ľudia sú náchylnejší na zdravotné problémy spojené s chladom, ako sú choroby obehového systému a dýchacie ťažkosti.

Teploty medzi 22 a 25 stupňov C v celom dome by mali starším ľuďom pomôcť vyhnúť sa zdravotným problémom. Obytné miestnosti, kde trávia väčšinu času, by ste mali udržiavať pri príjemnej teplote asi 24 stupňov C.

Keď ste preč z domova

Ak sa chystáte byť mimo domova štyri hodiny a viac, mali by ste klimatizáciu vypnúť, pretože po opätovnom zapnutí po návrate domov nebude trvať dlho, kým sa zohreje.

Kým spíš

Počas noci môžete byť schopní udržať teplotu nižšiu. Koniec koncov, počas spánku nespotrebujete toľko energie a chladné teploty vám môžu pomôcť rýchlejšie zaspať.

Vaše telo sa však počas spánku snaží zostať na určitej teplote, takže príliš nízka alebo príliš vysoká teplota v domácnosti môže mať vplyv na spánkové vzorce. Niektorým ľuďom by to mohlo spôsobiť problémy so spánkom alebo častým budením.

Odporúčaná teplota v noci pre väčšinu ľudí je asi 18 až 22 stupňov C, ale záleží to aj na vašich potrebách. Ak máte problémy so spánkom, pretože je príliš teplo alebo príliš zima, skúste nastaviť teplotu o stupeň alebo dva.

23 feb

Aké sú rôzne typy domácich klimatizácií?

S pribúdajúcim rokom technologický pokrok vylepšuje vlastnosti a výkon najnovších modelov klimatizácie, a zvyšuje tak počet možností na trhu. Vždy je dobré mať na pamäti nielen funkcie, ale aj spoľahlivosť systému a potenciál pre prípadné zbytočné opravy, ale práve tam tiež prichádzajú naše skúsenosti.

Úzko spolupracujeme so všetkými významnými výrobcami, aby naši zákazníci mali prístup k najnovším dizajnom, ale ako východiskový bod môžete bezpečne rozdeliť možnosti klimatizácie pre domácnosť do nasledujúcich troch základných kategórií, ktoré sú:

 

Split System Klimatizácia

 

Jednou z najdostupnejších zo všetkých možností je klimatizácia systému Split, ktorá sa skladá z dvoch komponentov. Jedným z nich je gril alebo hlava, ktoré vidíte vo svojej miestnosti, a druhým je motor namontovaný zvonka. Sú mimoriadne populárne a účinné z nasledujúcich dôvodov:

Môžu chladiť a ohrievať malé aj veľké miestnosti a sú ideálne pre malé domy, byty a mestské domy

Môžete mať pohybové senzory, ktoré detekujú a upravujú teplotu v závislosti od toho, či sa nachádzate v miestnosti alebo nie, čo pomáha šetriť náklady na energiu

Ak ste jedným z mnohých Austrálčanov, ktorí trpia alergiami alebo astmou, môžeme vám odporučiť jeden z mála rozdelených systémov schválených austrálskym programom Sensitive Choice® pre vynikajúci zdravší zážitok z ovzdušia.

Ideálne, keď potrebujete regulovať teplotu, vetranie a vlhkosť pre dokonalé vnútorné podmienky

Schopnosť prispôsobiť filtre na čistenie vzduchu, aby zabezpečil, že čerstvý, upravený vzduch prúdi do všetkých rohov miestnosti

Pohodlie internetového pripojenia a inteligentného ovládania z telefónu alebo zariadenia – predstavte si nastavenie teploty z mobilu, takže je to dokonalé, keď prídete domov

Multi-Split klimatizácia

 

Už ste niekedy zažili situáciu, keď niekto vo vašej domácnosti chce, aby mu v izbe bola zima, a ten druhý zasa chce, aby mu bolo teplejšie? Deti ako príklad sa zvlášť radi úplne odlišujú. Klimatizácia Multi-Split je riešením medzi potrubím a vaším typickým split systémom, pretože môžete mať iba jeden hlavný kompresor alebo vonkajšiu jednotku, ktorá prevádzkuje teplotu viacerých klimatizácií súčasne. Jednoducho povedané, stále máte normálnu vnútornú jednotku pre každú izbu pripojenú k jednej hlavnej vonkajšej jednotke, ktorá vám poskytuje nezávislé riadenie teploty bez objemnosti viacerých vonkajších jednotiek po celom dome.

Výhody sú:

 

Pre rozdelené systémy máte všetky vyššie uvedené možnosti a výhody

Iba 1 hlavný vonkajší kompresor!

Dokáže ohriať a ochladiť približne na 5 miestností

Ideálne pre domácnosti s obmedzeným priestorom na inštaláciu potrubia

Ak to rozpočet neumožňuje, je to cenovo dostupnejšia možnosť

Pomocou individuálnej regulácie teploty v miestnosti môžete každému človeku v dome ľahko nastaviť inú klímu

Môžete upraviť vzhľad a štýl tak, že v každej miestnosti budú rôzne interiérové ​​jednotky, aby vyhovovali dizajnu domu

Zistite dnes viac o klimatizácii Multi-Split pre váš domov.

 

Potrubná klimatizácia

 

Špičková energetická účinnosť pre veľké alebo stredne veľké domácnosti a firmy.

Často sa nás pýtajú, čo je to dom ideálnej veľkosti, skôr ako by ste mali začať uvažovať o domoch s vedením, a aj keď existuje veľa premenných, domy s 3 a viac spálňami by mali byť dobrým miestom pre začatie zvažovania možnosti.

Funguje to tak, že transportujete vzduch zo skrytého centrálneho kompresora cez izolované potrubie vo vašom strope po každej miestnosti v domácnosti.

Kanálové napájanie umožňuje úplnú reguláciu klimatizácie v každej miestnosti vášho domu, a to buď po jednotlivých izbách, alebo vo zväzkoch do ľahko ovládateľných zón.

Medzi niektoré výhody patrí:

Nastavte perfektné podnebie pre každú izbu alebo zónu

Môže rovnomerne distribuovať chladný alebo teplý vzduch v celom objekte pre úplnú reguláciu teploty

Pri vykurovaní alebo chladení celého domu sa spotrebuje menej energie, čo je oveľa efektívnejšie ako pri viacerých splitových systémoch

Možno ich ľahko inštalovať do nových aj starých domov

Je to jedna z najtichších možností na trhu, ak za vás stojí hluk

Dodá vášmu domu pridanú hodnotu, pretože je to funkcia zoradenia podľa seba

Vo vašej domácnosti je viditeľný iba moderný ovládací panel a tenké prieduchy, takže je výrazne opticky diskrétnejší ako ktorákoľvek iná možnosť

Dlhodobá kvalita. Kvalitne vybavený systém si dokáže udržať svoju kvalitu aj po dobu 15 rokov a viac

15 jan

Servis domácich klimatizácií

Rovnako ako auto, aj každá domáca klimatizácia potrebuje pravidelný servis, aby fungovala efektívne a nákladovo efektívne.

Ušetrite na službe a vaša klimatizácia začne „bežať drsne“, a ak sa pokazí, táto vynechaná služba vás môže vyjsť draho.

Môže to dokonca viesť k zrušeniu platnosti záruky, pretože väčšina výrobcov klimatizácií NEZAKRÝVA poruchy spôsobené nedostatkom údržby.

Ušetrite peniaze pomocou nášho programu údržby domácich klimatizácií

Pravidelný servis všetkých klimatizácií vo vašej domácnosti zaisťuje, že váš systém bude pracovať efektívne, keď to budete najviac potrebovať, a bude v ňom pracovať ešte mnoho rokov.

Bez ohľadu na vek a stav klimatizácie vám pravidelný servisný program pomôže lepšie bežať, aby ste si s tým prestali robiť starosti a mohli si užívať svoj život.

Nemusíte si pamätať, že nám musíte zakaždým zavolať, pretože naši kvalifikovaní a skúsení technici budú dohliadať na harmonogram údržby klimatizácie vášho systému.

Aby ste mali predstavu o rozsahu servisných prác, ktoré dokončujeme, nasleduje rozpis našich štandardných servisných služieb rozdeleného systému.

 

09 dec

Splitový systém klimatizácie

Splitová klimatizácia je tichá, kompaktná a mimoriadne nákladovo efektívna

Ako už z názvu vyplýva, rozdelené systémy klimatizácie pozostávajú z dvoch samostatných častí.

Ideálne pre účely domácej klimatizácie, majú vnútornú výparníkovú cievkovú jednotku a dúchadlo (ventilátor), ktoré je možné namontovať na stenu, podlahu alebo strop. Tieto systémy zahŕňajú aj samostatný vonkajší kompresor / kondenzačnú jednotku, ktorá je k nemu pripojená elektrickými káblami a potrubiami s chladivom.

Jednoducho povedané, vnútorná jednotka vháňa chladný vzduch do miestnosti, zatiaľ čo vonkajšia jednotka odvádza teplo z chladenej miestnosti.

Dôvodom rozdelenia je udržanie horúceho vzduchu vonku a studeného vzduchu vo vnútri (alebo naopak v režime obráteného cyklu).

Moderné split systémy klimatizácie sú veľmi kompaktné, tiché a v prípade potreby ich možno umiestniť ďalej od vnútornej jednotky.

Splitová klimatizácia je ideálna na chladenie jednej miestnosti alebo malej plochy, a preto je veľmi nákladovo efektívna.

 

Ako funguje split klimatizácia

 

Do kompresora sa privádza chladivo (plyn), ktoré ho natlakuje a tým zvyšuje jeho teplotu.

Stlačený plyn preteká radom rúrok a počas tohto procesu sa kondenzuje na kvapalinu.

Stlačená kvapalina je pretlačená cez expanzný bod a po znížení tlaku sa opäť stáva plynom.

Počas tohto procesu uvoľňuje väčšinu svojho tepla a pri prechode cez cievky výparníka sa stáva oveľa chladnejším.

Vzduch z miestnosti je nasávaný do jednotky a cez cievky a dramaticky ju ochladzuje.

Chladný vzduch je potom vháňaný späť do miestnosti a pokračuje v úprave vzduchu.

Keď zabudovaný termostat dosiahne váš vopred určený bod, klimatizácia sa na chvíľu vypne a po zvýšení teploty sa znova zapne.

Prebytočná voda z cievok výparníka je rozptýlená odtokom z vonkajšej strany vášho domu.

Plyn sa privádza späť do kompresora a proces sa opakuje.